Τεστ Συναισθηματικής Νοημοσύνης

Goleman

Περιγραφή 

Αυτό το ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει να σκεφτείτε τις διάφορες ικανότητες της συναισθηματικής νοημοσύνης που ισχύουν για εσάς.

Ο Daniel Goleman έφερε για πρώτη φορά «Συναισθηματική Νοημοσύνη» σε ένα ευρύ κοινό με το βιβλίο ομώνυμο του το 1995. Διαπίστωσε ότι ενώ οι ιδιότητες που συνδέονται παραδοσιακά με την ηγεσία, όπως η νοημοσύνη, η σκληρότητα, η αποφασιστικότητα και η όραση απαιτούνται για την επιτυχία, είναι ανεπαρκείς. Οι πραγματικά αποτελεσματικοί ηγέτες διακρίνονται επίσης από ένα υψηλό βαθμό συναισθηματικής νοημοσύνης, το οποίο περιλαμβάνει:

▪ Αυτογνωσία

Η ικανότητα να αναγνωρίζετε αυτό που νιώθετε, να κατανοήσετε τις συνήθεις συναισθηματικές αντιδράσεις σας  στα γεγονότα και να αναγνωρίσετε πώς επηρεάζουν τα συναισθήματά σας τη συμπεριφορά και την απόδοσή σας. Όταν γνωρίζετε τον εαυτό σας, βλέπετε τον εαυτό σας όπως οι άλλοι σας βλέπουν και έχετε μια καλή αίσθηση των δικών σας ικανοτήτων και τους τρέχοντες περιορισμούς.

▪ Διαχείριση συναισθημάτων

Η ικανότητα να μένεις επικεντρωμένος και να σκεφτείς σωστά ακόμα και όταν βιώνεις ισχυρά συναισθήματα. Η ικανότητα να διαχειρίζεσαι τη συναισθηματική σας κατάσταση είναι απαραίτητη για να αναλάβετε την ευθύνη για τις δικές σας δράσεις και μπορεί να σας προστατεύσουν από βιαστικές αποφάσεις που μετανιώσετε αργότερα.

▪ Κινητοποίηση του εαυτού του
Η ικανότητα να χρησιμοποιείτε τα βαθύτερα συναισθήματά σας για να κινηθείτε και να καθοδηγηθείτε προς τους στόχους σας. Αυτή η ικανότητα σας δίνει τη δυνατότητα να αναλάβετε την πρωτοβουλία και να επιμείνετε στα εμπόδια και τις δυσκολίες.
▪ Ενσυναίσθηση

Η ικανότητα να αισθάνεστε, να κατανοείτε και να ανταποκρίνεστε σε αυτό που οι άλλοι άνθρωποι αισθάνονται. Η αυτογνωσία είναι απαραίτητη για τη ενσυναίσθηση. Εάν δεν γνωρίζετε τη δική σας
συναισθήματα, δεν θα μπορείτε να διαβάσετε τα συναισθήματα των άλλων.

 

▪ Κοινωνική δεξιότητα
Η ικανότητα να διαχειρίζεστε, να επηρεάζετε και να εμπνέετε τα συναισθήματα σε άλλους.
Να είσαστε σε θέση να χειριστείτε τα συναισθήματα στις σχέσεις σας και να είστε σε θέση να επηρεάσετε και να εμπνεύσετε τους άλλους. Είναι η βασική δεξιότητα για επιτυχημένη ομαδική εργασία και ηγεσία.

Πως χρησιμοποιώ αυτό το ερωτηματολόγιο:
 1. Αξιολογήστε και βαθμολογήστε καθεμία από τις δηλώσεις του ερωτηματολογίου. Βαθμολογήστε την εκτίμησή σας χρησιμοποιώντας μια κλίμακα όπου:

  • 1 υποδηλώνει ότι η δήλωση ΔΕΝ εφαρμόζεται καθόλου

  • Το 3 δείχνει ότι η δήλωση ισχύει περίπου για το ήμισυ του χρόνου

  • 5 υποδηλώνει ότι η δήλωση ΠΑΝΩ ισχύει για εσάς

 2. Πατήστε στο Υποβολή και μέσα σε 48 ώρες θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τα αποτελέσματα και προτάσεις για το τι χρειάζεται να κάνετε για να βελτιώσετε τα επίπεδα Συναισθηματικής σας Νοημοσύνης. 

Καλή επιτυχία!

Expansion Foundation Team

Όπου υπάρχει * απαιτείται η απάντησή σας.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Expansion Method 
Expansion Foundation
ΡΟΗ ΑμΚΕ

Αλκυόνης 85, Παλαιό Φάληρο

Αθήνα, 17562, Ελλάδα

info@expansionmethod.com

T: 210 9841088

Κ: 6945266448

Ώρες Λειτουργίας:

Μόνο Κατόπιν Ραντεβού

Τηλεφωνικό Κέντρο: 11:00-15:00

Όροι Χρήσεις. Πολιτική Απορρήτου

© 2019 by Publin.

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon
 • White YouTube Icon
 • White Google Places Icon