To Πρώτο βιβλίο της Σειράς κυκλοφορεί

Ο Αργύρης Σ. Μάρδας μας ταξιδεύει με την απλή αλλά περιεκτική γραφή του στα βάθη της ψυχής του, αποκαλύπτοντας πως δημιούργησε την επαναστατική 3ήμερη μέθοδο Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης και ταυτόχρονα μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας για όλους!

Μπλέκει την πραγματικότητα με το φανταστικό και παραδίδει ένα μυθιστόρημα μυθοπλασίας που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αλλά είναι γραμμένο σαν ένα παραμύθι φαντασίας. 

TESTIMONIALS

“ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ, ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ"

ΜΑΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ / ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ / ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ

“ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΨΥΧΟΛΥΤΡΩΤΙΚΟ!"

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΗΣ / ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ / NOISY

Ομολογώ πως είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο… Γνωρίζω το συγγραφέα, διαβάζω το βιβλίο του και παρατηρώ από το πρώτο λεπτό πως ο ήρωας είναι ο ίδιος ο συγγραφέας, σε μία υπέρ-ρεαλιστική διαδρομή, κάνοντας πράγματα και ζώντας καταστάσεις, οι οποίες είναι μεν στο παιχνίδι της ζωής, όταν όμως δρασκελίζεις τις σελίδες συνειδητοποιείς ότι θα μπορούσε άνετα να είναι και ταινία. Ο δημιουργός είχε δίκιο, είχε τόνους δίκιο όταν μου έλεγε ότι σηκώνει πολλή κουβέντα αυτό το βιβλίο…


   Ο Αργύρης είναι ένα γλυκύτατο αγόρι, με μεγάλα εκφραστικά μάτια, αγαπά πολύ τη μαμά του, δεν τα πάει και τόσο καλά με το μπαμπά του, τσακώνεται – κλασσικά – με το μεγαλύτερο αδελφό του και κάποια στιγμή, μαζί με τη μαμά του, επισκέπτεται μία χειρομάντισσα. Η τελευταία ενδιαφέρεται να διαβάσει το χέρι του εξάχρονου και μάλιστα «βλέπει» για κείνον μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωή μπροστά του. Μόνο που… μόνο που θα πρέπει να προλάβει να κάνει πράγματα. Στα τριάντα τρία του χρόνια θα πεθάνει…


   Φανταστείτε λοιπόν να είστε η μητέρα του και να ακούτε αυτά τα λόγια. Σφίγγετε το παιδί στην αγκαλιά σας, εννοείται πως τραβάτε το χέρι του από αυτό της μάντισσας και σπεύδετε να φύγετε και να προσποιηθείτε πως δεν ακούσατε ποτέ τις λέξεις εκείνες. Είκοσι επτά χρόνια αργότερα, o Αργύρης παλεύει σε ένα νοσοκομείο. Το σώμα του είναι πολύ αδύναμο για να τον υποστηρίξει. Προσπαθεί να αναπνεύσει, προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια. Ο αγώνας είναι αμφίρροπος και – δυστυχώς – οι άμυνές του μπάζουν από παντού. Κάποια στιγμή δεν αντέχει άλλο. Το καρδιογράφημα μετατρέπεται σε ευθεία γραμμή. Ο Αργύρης πεθαίνει…


…για να ξυπνήσει ξανά!

 

   Η παραμονή του «απέναντι» ήταν τόση ώστε να καταλάβει κάποια πολύ βασικά πράγματα για την καινούργια του ζωή, για τη δεύτερη ευκαιρία του να συνυπάρξει με τους ζωντανούς. Φεύγοντας από το νοσοκομείο έχει αποφασίσει συγκεκριμένες δράσεις. Θα χρειαστεί να κάνει ανακατατάξεις. Θα χρειαστεί να σκεφτεί έξω από το κουτί. Θα χρειαστεί να μην είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.


   O Αργύρης Μάρδας αφηγείται σε τρίτο πρόσωπο και εξιστορεί τον αγώνα του ανθρώπου να καταλάβει τον ίδιο του τον εαυτό, να πατήσει σωστά στα πόδια του, να καταλάβει συναισθηματικές εικόνες και να δει καλύτερα το μέλλον του. Είναι πολλά ακόμα που επιθυμεί να κατανοήσει, είναι τεράστιο το πλαίσιο αναφορών και από την άλλη… όλα είναι μπροστά του ή μέσα του! Το μυαλό είναι το σύμπαν μας και όσο δεν το καταλαβαίνουμε τόσο θα δεινοπαθούμε. Ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματικό ον. Και οι δύο ταυτότητες και οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες. Με το βιβλίο του αυτό ο Αργύρης ανοίγει το δρόμο για μία τριλογία μια και η «Αναγέννηση» αποτελεί τον πρόλογο κατ’ ουσίαν. Θα έλθουν άλλα δύο βιβλία, τα οποία θα μας μπάσουν στη λογική του ακόμα περισσότερο. Δεν είναι μόνο αυτά που έχει ζήσει ο ήρωας. Δεν είναι μόνο οι βιωματικές εμπειρίες. Είναι και όλο αυτό που πρεσβεύει και θέλει να εμφυσήσει σε όλους εμάς τους αναγνώστες. Είναι η προσπάθειά του να μας δείξει πως θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε φοβίες, να έχουμε τον ψυχισμό μας ως σύμμαχό μας και να σταματήσουμε να υπολειπόμαστε ενώ θα έπρεπε να οδηγούμε.


   Η ιστορία κυλάει γοργά, ο τρόπος γραφής είναι εξαιρετικός και δείχνει έναν άνθρωπο που έχει μέσα του πολιτισμό, ευαισθησία και αγάπη για τον ίδιο τον άνθρωπο. Ο ήρωας είναι ο συνηθισμένος άνθρωπος στο δίπλα σπίτι. Με τα λάθη και τα πάθη, με το άγχος και την ελπίδα, με την προσμονή και την απελπισία. Είναι ψυχολυτρωτικό το γεγονός ότι ο Αργύρης αποφασίζει να σπάσει τους τοίχους του παρελθόντος και να κάνει βήματα από την αρχή. Είναι συγκλονιστικό το ότι αποδέχεται την ξερολίασή του και παλεύει να απαλλαγεί από δαύτη. Είναι μαθήματα ζωής αυτά. Σύντομα θα έχουμε κοντά μας το δημιουργό και θα μάθουμε ακόμα περισσότερα. Προς το παρόν, προτείνουμε αυτό το βιβλίο ανεπιφύλακτά και είμαστε σίγουροι ότι θα γράψει πολλά χιλιόμετρα στα μυαλά και τις καρδιές των συνανθρώπων μας. Καλοτάξιδο, καλή επιτυχία!

Κώστας Κούλης Noisy

Πηγή: Noisy

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Expansion Method 
Expansion Foundation
ΡΟΗ ΑμΚΕ

Αλκυόνης 85, Παλαιό Φάληρο

Αθήνα, 17562, Ελλάδα

info@expansionmethod.com

T: 210 9841088

Κ: 6945266448

Ώρες Λειτουργίας:

Μόνο Κατόπιν Ραντεβού

Τηλεφωνικό Κέντρο: 11:00-15:00

Όροι Χρήσεις. Πολιτική Απορρήτου

© 2019 by Publin.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Google Places Icon